top of page

Kako se prilagoditi remote vođenju firme? 

Bilo da si menadžer koji je prvi puta dobio zadatak da vodi tim koji uključuje Juru iz Splita, Rajesha iz Pakistana i Jonathana iz Brightona, ili mali poslodavac koji je prisiljen preko noći preseliti poslovanje firme online zbog korona restrikcija, čeka te izazov. 

Organizacija vremena, kontrola zaposlenika, povjerenje, toolovi poput Slacka, Asane i Google Drive-a, sukob različitih kultura i drugačije vremenske zone, samo su neki od komplikacija s kojima se većina poduzetnika suoči kada odluče početi s vođenjem firme online.  

Zbog ovoga se isplati voditi

firmu 100% remote

Firme koje uspješno presele svoje poslovanje online, u 88% slučajeva već nakon prve godine zabilježe porast produktivnosti i zadovoljstva zaposlenike, te se to često pozitivno odrazi i na prihode.

U isto vrijeme, takve firme ne trebaju ured pa automatski ostvaruju i dodatne uštede jer više nije potrebno plaćati prostor, čišćenje ni režije. 

 

Iako u početku možda misliš da će članovima tima biti lakše zabušavati ako rade od doma, vrlo brzo se pokaže upravo suprotno. Dok ljudi rade u uredu računa se vrijeme koje su proveli sjedeći ispred kompjutora čak i ako samo sjede i gledaju kroz prozor, dok ako rade od doma, svaka osoba mora biti u mogućnosti pokazati timu rezultat svog rada. 

Kao direktor(ica) 100% remote firme lako možeš provesti cijelu zimu ispijajući koktele na Tajlandu dok držiš cijeli posao pod kontrolom.

 

Važno je samo da znaš metode i alate koji ti mogu pomoći da ovu tranziciju u online poslovanje napraviš bezbolno, ili da znaš gdje pronaći pravog konzultanta koji te može voditi kroz ovaj proces. 

Kako je Barbara Maheshwari postala jedan od vodećih stručnjaka kada je u pitanju remote rad? 

Barbara je počela raditi remote 2017. godine, od tada je vodila projekte poslovne transformacije za firme iz Engleske, Hrvatske, Indije i Ujedinjenih Arapskih Emirata dok je u isto vrijeme putovala po svijetu te živjela gotovo svaki mjesec u drugoj zemlji. 

Pomogla je mnogim startupovima da izgrade uspješan business, te konzultirala velike firme koje imaju više od

10 000 zaposlenika kako da unaprijede remote rad i ostvare odlične poslovne rezultate.

Osim toga, bila je govornik na konferencijama, eventima i podcastima ukljujuči Australski The Epic Marketing Summit, Britanski The EVO Business Network event, Earl Ameen podcast, Simon Squibb itd. 

bottom of page